Pieczarki nadziewane i zapiekane z serem

    Pieczarki nadziewane i zapiekane z serem

    9polubień
    35min.


    Zrobione przez 52 osoby

    Zawsze hit na przyjęciach i spotkaniach towarzyskich. Warto przygotować w ilości hurtowej bo bardzo szybko znikają!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 20 pieczarek
    • 20 g masła
    • 50 g cebuli
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 jajko
    • sól i pieprz do smaku
    • 30 g sera żółtego
    • 3 łyżki bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C.
    2. Z pieczarek odkroić nóżki i drobno posiekać.
    3. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na maśle. Zestawić z ognia. Dodać nóżki pieczarek, pietruszkę i jajko, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Ser żółty zetrzeć.
    5. Farszem napełniać kapelusze pieczarek i układać na blaszce. Posypać żółtym serem i bułką tartą.
    6. Zapiekać przez 3-5 minut, aż się zrumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    AleksandraSmolnik
    10

    zapiekanie surowych kapeluszy pieczarek wydawało mi sie zdecydowanie za krótkie , dlatego też trzymałem pieczarki około 20 minut , po 5 były jeszcze surowe ale sam przepis jest dobry ... - 11 maj 2014

    DanutaPrzybysz
    9

    smakowało wyśmienicie.Aby tak dalej.Powodzenia - 22 lis 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis