Kotleciki z ugotowanych jajek

    Kotleciki z ugotowanych jajek

    41polubień
    30min.


    Zrobione przez 17 osób

    Kiedy nie mam ochoty na mięso na obiad, te kotlety zawsze lądują na stole - lekkie, łatwe do przygotowania, a i tak dawka białka zapewniona!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 1 cebula
    • 1 czerstwa bułka
    • 1 szklanka mleka
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 jajko
    • sól i pieprz do smaku
    • bułka tarta do obtoczenia
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę.
    2. Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    3. Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć.
    4. W misce wymieszać jajka z cebulą, bułką, surowym jajkiem i pietruszką na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
    5. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    laziza
    autor:
    3

    Pyszne i szybkie! - 29 paź 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis