Kotlety mielone z wołowiny

    Kotlety mielone z wołowiny

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 5 osób

    Smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny - kotleciki z mięsa mielonego, które zawsze smakują. Tradycyjnie podane z ziemniakami i surówką.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1/2 kg mielonego mięsa wołowego
    • 40 g czerstwej bułki, namoczonej i odciśniętej
    • 1 jajko
    • 1/3 szklanki mleka
    • 1 cebula
    • sól i pieprz do smaku
    • bułka tarta do panierowania
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Mięso wymieszać z bułką, jajkiem i mlekiem na jednolitą masę.
    2. Cebulę drobno posiekać i wymieszać z masą mięsną. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Z masy formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 5 minut z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis