Pianka truskawkowa

    Pianka truskawkowa

    3polubienia
    55min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniały deser z truskawek, galaretki i bitej śmietany. Smakołyk na każdą okazję dla małych i dużych.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g truskawek
    • 3 łyżki cukru
    • 75 g galaretki truskawkowej
    • 200 g śmietany kremówki 30%

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +40min. tężenie  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Oczyścić truskawki i wymieszać z cukrem.
    2. Rozpuścić galaretkę w 4 szklankach gorącej wody. Dodać truskawki i wymieszać. Wstawić do lodówki.
    3. Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć 2 łyżki do dekoracji.
    4. Ubitą śmietanę połączyć z tężejącą masą truskawkową. Przełożyć do szklanych pucharków, udekorować odłożoną śmietaną. Wstawić do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis