Omlet z pieczarkami i cebulą

    Omlet z pieczarkami i cebulą

    6polubień
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Zawsze przyrządzam sobie omlet kiedy przede mną intensywny dzień. To pyszne i pożywne śniadanie na dobry początek!

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4 pieczarki
    • 1/4 cebuli
    • 4 łyżki masła
    • 4 łyżki wody
    • 3 jajka
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
    • natka pietruszki do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i smażyć pieczarki z cebulą przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając i podlewając odrobiną wody. Przełożyć do miski.
    3. W oddzielnej misce rozmieszać jajka, doprawić solą i pieprzem.
    4. Na patelni roztopić pozostałe masło, wlać jajka i smażyć przez 2-4 minuty, aż spód się zetnie. Farsz wyłożyć na połowę omletu i przykryć drugą. Smażyć przez kolejną minutę. Przełożyć na talerz i od razu podawać. Można posmarować majonezem i posypać pietruszką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis