Makaron z grzybami w sosie alfredo

    Makaron z grzybami w sosie alfredo

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo smaczny obiad makaronowo-grzybowy. Jeśli mamy gotowy sos Alfredo, przygotowanie tego dania zajmuje tylko chwilkę.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g makaronu fettuccine
    • 1 łyżka soli
    • 300 g pieczarek
    • 2 cebule
    • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
    • 1/2 szklanki wody
    • pieprz do smaku
    • 500 ml sosu alfredo
    • 200 g jogurtu naturalnego
    • 1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente.
    2. Pieczarki i cebule obrać i pokroić w kostkę.
    3. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i pieczarki, dusić pod przykryciem przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
    4. Makaron odcedzić i przełożyć do miski.
    5. Na patelnię wlać sos alfredo i jogurt, dobrze wymieszać i gotować przez 3 minuty.
    6. Makaron polać sosem i posypać pietruszką. Od razu podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis