Tort biszkoptowy z truskawkami i galaretką

    Tort biszkoptowy z truskawkami i galaretką

    2polubienia
    2godz.30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    To tort bez pieczenia! Z biszkoptów przełożonych masą truskawkową i z galaretką na wierzchu. Można też użyć malin.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 250 g masła o temperaturze pokojowej
    • 4 łyżki cukru pudru
    • 500 g truskawek
    • 2 opakowania galaretki truskawkowej
    • 250 g biszkoptów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +2godz. tężenie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. Masło zmiksować z cukrem i kilkoma truskawkami na jednolity krem.
    2. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Dokładnie rozmieszać, przestudzić i wstawić do lodówki.
    3. Biszkopty lekko skropić wodą (można dodać kilka kropel aromatu waniliowego). Wyłożyć dno tortownicy. Na biszkopty wyłożyć 1/2 kremu i przykryć kolejną warstwą biszkoptów. Rozsmarować pozostały krem i na wierzchu ułożyć truskawki.
    4. Całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis