Kuleczki z wędzonej makreli

    Kuleczki z wędzonej makreli

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo prosta i smaczna przystawka z makreli. Wystarczy dokładnie obrać rybę z ości, wymieszać z odrobiną majonezu i formować kuleczki.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duża wędzona makrela
    • 2 łyżki majonezu
    • szczypta pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Makrelę obrać ze skóry i ości. Posiekać na drobne kawałki, wymieszać z majonezem, doprawić odrobiną pieprzu.
    2. Z masy formować kuleczki i układać na tacy. Przed podaniem schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis