Ostra babeczka

    Ostra babeczka

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę paprykową ostrą z kruchymi babeczkami do nadzień słonych i pikantnych. Taki przepis świetnie sprawdzi się na przyjęciu i zapobiegnie jesiennej chandrze.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 150 g półtłustego twarogu
    • 150 g serka topionego śmietankowego
    • 1 świeża żółta papryka
    • 1 świeża zielona papryka
    • papryka ostra w proszku do smaku
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
    • sól do smaku
    • gałązki koperku do dekoracji
    • 12 gotowych kruchych babeczek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Twaróg dokładnie wymieszać z serkiem topionym i pokrojoną w kostkę papryką.
    2. Dodać paprykę słodką i ostrą oraz sól do smaku.
    3. Pastę wyłożyć do tartaletek i udekorować gałązkami koperku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Pyszne! Tak przygotowaną pastę nakładam na świeżą bułeczkę lub chlebek i mam przepyszne śniadanie Dziekuję za przepis - 09 maj 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis