Twarożek z olejem lnianym

    Twarożek z olejem lnianym

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Smaczny i zdrowy przepis na przygotowanie białego sera z dodatkiem oleju lnianego. Dobra pasta do chleba na śniadanie lub kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 150 g białego sera
    • 2 łyżki oleju lnianego
    • szczypta soli
    • 1 cebula

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W miseczce rozdrobnić ser widelcem. Dodać olej i sól, wymieszać.
    2. Cebulę drobno posiekać i wymieszać z serem.
    3. Podawać do smarowania pieczywa.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    2

    Dodawanie tej pasty, czyli pasty Dr. Budwig do chleba nie jest najlepszym pomysłem, zmniejsza się wtedy wchłanianie oleju, a olej ten jest dodawany do trwarogu nie dla smaku a właśnie dla wchłaniania. Spożywanie go na noc, też za dużego sensu nie ma gdyż po całym dniu nie jest prawie wchłaniany. Chyba że komuś smakuje ale w takim razie proszę nie pisać że jest zdrowy bo to sieje dezinformację, olej powinen być budwigowy przechowywany w lodówce. Co do samego smaku, to ser z olejem lnianym po pewnm czasie jest ok może nawet smakować ale na początku nie bardzo to jest opinia moja i paru innych osób które jedzą go regularne za to obserwuje wzrost zdolności intelektualnych, lepsze ogólne samopoczucie, brak gonitwy myśli wewnętrzny spokój. - 13 lut 2013

    MirosławaFrankowska
    1

    Kotleciki super! Dodałam także marchewkę i pietruszkę z zupy bo akurat miałam sporo . - 22 kwi 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis