Jajka w sosie majonezowym

    Jajka w sosie majonezowym

    4polubienia
    15min.


    Zrobione przez 7 osób

    Jajka na twardo są dobre na każdą okazję. Wszystko zależy od sposobu podania - tutaj w sosie z dodatkiem ogórka i cebulki.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka
    • Sos
    • 3 ogórki
    • 1 cebula
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 łyżka śmietany
    • 1 łyżeczka musztardy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Jajka zalać zimną wodą i gotować przez 10 minut. Przelać zimną wodą i obrać. Przekroić na pół i ułożyć na półmisku.
    2. Ogórki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
    3. W miseczce wymieszać majonez ze śmietaną i musztardą. Dodać ogórki i cebulę, wymieszać. Sosem polać jajka i od razu podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis