Gotowana młoda kapusta

    (3)
    35 min

    Pyszny dodatek do obiadu. Młoda biała kapusta z dodatkiem śmietany. Najbardziej lubię ją ze smażonymi kotletami lub rybą i koniecznie z ziemniakami.


    Zrobione przez 54 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 główki kapusty
    • 1 łyżka soli
    • 1 cebula
    • 3 łyżeczki masła
    • 1/2 cytyny
    • 2-3 łyżki śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Kapustę pokroić na cienkie paski, włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, posolić i ugotować do miękości.
    2. Ugotowaną kapustę odsączyć na sitku.
    3. Cebulę pokroić w kostkę.
    4. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę. Dodać kapustę i skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty.
    5. Na końcu dodać śmietanę, wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Komentarze po polsku (3)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis