Cukinia w sosie jogurtowym

    Cukinia w sosie jogurtowym

    2polubienia
    28min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Proste, szybkie, smaczne - cukinia to bardzo wdzięczne warzywo do przygotowania, pasuje na każdą okazję i o każdej porze dnia.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 średnia cukinia
    • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 28min. 

    1. Cukinię umyć, nie obierać, tylko odciąć końce i pokroić wzdłuż w cienkie plasterki.
    2. W dużym garnku zagotować wodę i zanurzać plastry cukinii na 2-3 minuty. Wyjąć, odsączyć i oprószyć solą. Odstawić na 15 minut, a następnie osuszyć z nadmiaru wody.
    3. Jogurt wymieszać z solą i pieprzem. Polać nim cukinię i posypać szczypiorkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis