Duszone roladki wieprzowe

    Duszone roladki wieprzowe

    1polubienie
    2godz.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Bardzo lubię przygotowywać te roladki. Farsz z papryki, cebuli i ogórków kiszonych z mięsem mielonym sprawia, że te roladki to pyszny i sycący obiad dla całej rodziny.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 sznycli wieprzowych
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 czerwone cebule
    • 1 czerwona papryka
    • 2 ogórki kiszone
    • 1/2 kg mielonej wieprzowiny
    • 4 łyżki musztardy
    • 1 łyżeczka curry
    • olej do smażenia
    • bulion warzywny lub drobiowy
    • 1/4 szklanki śmietany
    • 2 łyżeczki mąki pszennej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.40min.  ›  Gotowe w: 2godz. 

    1. Sznycle lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
    2. Cebulę, paprykę i ogórki drobno posiekać, można też rozdrobnić je w malakserze. Wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Musztardę wymieszać z curry i smarować rozbite sznycle. Nałożyć porcję warzyw z mięsem i zwijać roladki. Zabezpieczyć wykałaczką.
    4. Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki na złoty kolor, podlać bulionem i dusić pod przykryciem przez około 1,5 godziny.
    5. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać kilka łyżek gorącego sosu z duszenia, rozprowadzić i wlać z powrotem do sosu. Wymieszać i gotować przez kilka minut, aż zgęstnieje.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis