Parówki zapiekane w cukinii

    Parówki zapiekane w cukinii

    5polubień
    1godz.5min.


    Zrobione przez 13 osób

    Smaczne i szybkie danie: cukinia faszerowana parówkami, brokułami, papryką i pomidorami, a na wierzchu żółty ser.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 młode cukinie
    • 1 opakowanie (250 g) parówek
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 papryka, pokrojona w kostkę
    • 1 brokuł, podzielony na małe różyczki
    • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
    • 30 g sera żółtego
    • sól, pieprz kolorowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Cukinie umyć, wydrążyć nasiona, oprószyć solą i odwrócić do odcieknięcia wody.
    2. Parówki pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą, papryką oraz brokułami. Na końcu dodać pomidory i doprawić solą i pieprzem.
    3. Ser zetrzeć na tarce. Do każdej połówki cukinii włożyć przygotowany farsz, następnie posypać obficie serem.
    4. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    KasiaLinde
    autor:
    1

    Przepis bardzo smakowity i prosty. Jednak ze względu na bliżej mi nieznaną zawartość parówek zwykłych ja wykonałam go z parówkami sojowymi z Polsoi, które smakują bardzo dobrze a są z niemodyfikowanej genetycznie soi. polecam - 15 lis 2012

    autor:
    0

    - - 25 lis 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis