Karczek z grilla

    Karczek z grilla

    3polubienia
    8godz.20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczne, szybkie i proste mięso z grilla! Czego więcej potrzeba na popołudniowe przyjęcie z przyjaciółmi?

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 0,5 kg karczku
    • Marynata
    • 1/2 szklanki oleju
    • 1 łyżeczka vegety
    • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +8godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 8godz.20min. 

    1. Karczek pokroić w plastry i delikatnie rozbić.
    2. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w misce. Można doprawić wedle uznania bardziej lub mniej pikantnie. Włożyć do niej plastry mięsa i obracać, aby dobrze pokryły się marynatą. Odstawić do lodówki najlepiej na noc.
    3. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury. Układać kotlety na ruszcie i grillować przez około 3 minuty z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis