Sałatka jesienna z sosem koperkowym

    Sałatka jesienna z sosem koperkowym

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna sałatka - idealna na jesienną porę. Z cukinią, kolorową papryką i strzępiastą sałatą - jest pyszna i pięknie wygląda.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 mała młoda cukinia
    • ½ czerwonej papryki
    • ½ żółtej papryki
    • 1 mała cebula
    • olej
    • 1 sałata strzępiasta
    • 4 plastry boczku grillowanego
    • 1 łyżka kaparów
    • garść owoców aronii
    • Dressing
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • sok z ½ cytryny
    • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
    • sos koperkowy do sałatek
    • grubo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra.
    2. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić.
    3. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii.
    4. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą i sokiem z cytryny, a następnie polać całość sosem koperkowym.
    5. Udekorować gałązkami koperku i cząstkami cytryny, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis