Carpaccio z łososia

    Carpaccio z łososia

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty przepis na fantastyczną przystawkę z kuchni włoskiej. W mojej wersji łosoś wędzony, oliwki i kapary. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g wędzonego łososia w plastrach
    • 1/3 szklanki czarnych oliwek
    • 2 łyżki kaparów
    • sok z cytryny
    • mielony imbir do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na półmisku.
    2. Oliwki pokroić w plasterki i ułożyć na łososiu, dodać kapary. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć imbirem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis