Pieczarki z patelni

    Pieczarki z patelni

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosty sposób na grzybowy dodatek do dań. Pyszna alternatywa dla sosu grzybowego. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g pieczarek
    • 2 łyżki klarowanego masła (lub 1 łyżka masła i 1 łyżka oliwy z oliwek)
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • 1 łyżeczka miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapelusze pieczarek oczyścić i pokroić w plasterki.
    2. Na patelni rozgrzać masło i smażyć grzyby przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz.
    3. Na tej samej patelni połączyć łyżkę wody z łyżką oliwy, octem balsamicznym i miodem. Dobrze wymieszać i podawać z pieczarkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis