Polędwiczki wieprzowe

    Polędwiczki wieprzowe

    4polubienia
    1godz.


    Zrobione przez 8 osób

    Polędwiczka wieprzowa to bardzo soczyste i miękkie mięso. W marynacie z musztardy i sosu sojowego nabiera wyrazistego smaku.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 polędwiczka wieprzowa
    • 1 łyżka musztardy ziołowej lub z gorczycą
    • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +30min. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
    2. Musztardę wymieszać z sosem sojowym i czosnkiem. Natrzeć poledwiczkę i wstawić do lodówki na 30 minut.
    3. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C.
    4. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis