Zupa krem z brokułów

    Zupa krem z brokułów

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 5 osób

    Ta zupa zdecydowanie należy do moich ulubionych. Jest prosta, szybka i bardzo smaczna. Zawsze dodatkowo zapiekam ją z żółtym serem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 brokuł
    • 1/2 litra bulionu warzywnego
    • 1 liść laurowy
    • 3-4 ziarna ziela angielskie
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
    • sól i pieprz do smaku
    • kilka łyżek startego sera żółtego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Brokuły podzielić na różyczki i zblanszować.
    2. Bulion zagotować, dodać brokuły i przyprawy. Gotować przez 10 minut. Na końcu dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Całość zmiksować i doprawić solą i pieprzem.
    3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Zupę przelać do kokilek, posypać serem i zapiec, aż ser się roztopi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis