Sałatka z pieczonej papryki z kurczakiem

    Sałatka z pieczonej papryki z kurczakiem

    2polubienia
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ta sałatka wygląda bardzo efektownie i jest równie smaczna. Paprykę i kurczaka można przyrządzić na grillu lub w piekarniku, a nawet na patelni. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 różnokolorowe papryki
    • 1 pierś z kurczaka
    • 1 główka sałaty lodowej
    • Marynata
    • 1 łyżka musztardy miodowej
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżeczki ostrego curry w proszku
    • Dressing
    • 1 łyżka ostrej musztardy
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka miodu
    • pieprz i sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Paprykę upiec na grillu lub w piekarniku, aż skórka zrobi się czarna. Przykryć lub włożyć do plastikowej torebki i odstawić do przestudzenia, wtedy łatwiej obrać ją ze skórki. Przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w cienkie paski.
    2. Składniki na marynatę dobrze wymieszać, posmarować pierś z kurczaka i upiec na grillu albo w piekarniku. Pokroić w paski.
    3. Sałatę lodową umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ułożyć na półmisku, na niej paski pieczonej papryki i kurczaka.
    4. Składniki na dressing wymieszać na jednolity sos i polać nim sałatkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis