Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

    Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

    Zdjęcie do przepisu: Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
    1

    Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

    (8)
    45min.


    Zrobione przez 452 osoby

    Smaczna i pełna witamin surówka. Bardzo ją lubię przyrządzać do obiadu, ale równie dobra gdy dopadnie cię międzyposiłkowy głód!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 główki czerwonej kapusty
    • 2 winne jabłka
    • 1/2 cebuli
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Kapustę zetrzeć na tarce lub poszatkować, posolić, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
    2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
    3. Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można posypać natką pietruszki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (8)

    Komentarze po polsku (7)

    autor:
    57

    Bajecznie proste przygotowanie, cudowny smak:-) dziekuje!!!  -  13 lip 2014

    dziedzic91
    autor:
    35

    Mistrzostwo. Poezja. Szybkie i o ile nie zetniesz paznokci to łatwe w przygotowaniu. Dziękuję !  -  11 kwi 2015

    autor:
    2

    Bardzo mi smakowała surówka !!!!!!!!!!!!!!! POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!  -  14 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis