Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

  • 3polubienia
  • 45min.

Smaczna i pełna witamin surówka. Bardzo ją lubię przyrządzać do obiadu, ale równie dobra gdy dopadnie cię międzyposiłkowy głód!

Bożena

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 winne jabłka
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. Kapustę zetrzeć na tarce lub poszatkować, posolić, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
  3. Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można posypać natką pietruszki.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

hera_2007
autor:
1

Bajecznie proste przygotowanie, cudowny smak:-) dziekuje!!! - 13 lip 2014

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie