Zaloguj się Zarejestruj się

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

3komentarze
8polubień
45min.


Zrobione przez 46 osób

Smaczna i pełna witamin surówka. Bardzo ją lubię przyrządzać do obiadu, ale równie dobra gdy dopadnie cię międzyposiłkowy głód!

Bożena

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 winne jabłka
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. Kapustę zetrzeć na tarce lub poszatkować, posolić, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
  3. Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można posypać natką pietruszki.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (3)

hera_2007
autor:
19

Bajecznie proste przygotowanie, cudowny smak:-) dziekuje!!! - 13 lip 2014

BeataGórecka
autor:
11

- - 24 paź 2014

dziedzic91
autor:
1

Mistrzostwo. Poezja. Szybkie i o ile nie zetniesz paznokci to łatwe w przygotowaniu. Dziękuję ! - 11 kwi 2015

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie