Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

    Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

    20polubień
    45min.


    Zrobione przez 358 osób

    Smaczna i pełna witamin surówka. Bardzo ją lubię przyrządzać do obiadu, ale równie dobra gdy dopadnie cię międzyposiłkowy głód!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 główki czerwonej kapusty
    • 2 winne jabłka
    • 1/2 cebuli
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Kapustę zetrzeć na tarce lub poszatkować, posolić, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
    2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
    3. Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można posypać natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (7)

    autor:
    56

    Bajecznie proste przygotowanie, cudowny smak:-) dziekuje!!! - 13 lip 2014

    dziedzic91
    autor:
    34

    Mistrzostwo. Poezja. Szybkie i o ile nie zetniesz paznokci to łatwe w przygotowaniu. Dziękuję ! - 11 kwi 2015

    autor:
    29

    - - 24 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis