Zupa krem ze świeżych pomidorów

    Zupa krem ze świeżych pomidorów

    5polubień
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Zupa przecierana taki krem z pomidorów i włoszczyzny. Pyszna w swojej prostocie, bo aromat świeżych pomidorów jest nie do podrobienia!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg dojrzałych pomidorów
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 1/4 selera korzeniowego
    • 1/2 pora
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 szklanki białego ryżu
    • natka pietruszki lub koperek do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Pomidory i włoszczyznę umyć i włożyć do garnka. Zalać około 1,5 litra wody i ugotować do miękkości. Przetrzeć przez sito (albo zmiksować w blenderze), doprawić solą i pieprzem do smaku.
    2. W osolonej wodzie ugotować na sypko ryż. Podawać z zupą. Posypać posiekaną natką.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis