Łosoś w sosie pieprzowym

    Łosoś w sosie pieprzowym

    1polubienie
    1godz.25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Jeśli lubicie łososia - spodoba Wam się mój przepis. Prosty, a intensywny w smaku dzięki sosowi na bazie zielonego pieprzu w zalewie octowej.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetu z łososia
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku
    • Sos
    • 100 g sklarowanego masła
    • 1/2 słoiczka (50 g) zielonego pieprzu w occie
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    • olej rzepakowy do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem i wstawić na godzinę do lodówki.
    2. W rondelku rozgrzać masło, dodać pieprz marynowany i gotować przez 1 minutę. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i dodać do sosu, dobrze wymieszać i zagotować. Można lekko posolić do smaku.
    3. Rybę usmażyć na oleju i podawać z sosem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis