Gofry

    Gofry

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Aby przygotować takie pyszne śniadanie lub podwieczorek trzeba mieć gofrownicę. A pamiętać też należy o tym, że po usmażeniu gofry najlepiej układać w pozycji pionowej dzięki czemu pozostaną pysznie chrupiące.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 szklanki mąki pszennej
    • 1/2 litra mleka
    • 2 jajka
    • 100 g masła o temperaturze pokojowej
    • 100 g cukru pudru
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę.
    2. Gofrownicę lekko natłuścić olejem, nakładać ciasto i smażyć na rumiano.

    sposób podawania

    Podawać wedle upodobania - z owocami, konfiturą, bitą śmietaną, cukrem pudrem, syropem klonowym, czekoladowym lub truskawkowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis