Śledzie Ani

    (1)
    4 godz. 15 min

    Śledzie - jak nie śledzie - tu gubią się w dodatkach, ale nie zatracają smaku, wręcz przeciwnie zyskują delikatność i wyborność.

    czarna

    Podkarpackie, Polska
    Zrobione przez 14 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 płaty śledziowe
    • 1 duża cebula
    • 6 ogórków konserwowych
    • Sos
    • 6 łyżek keczupu
    • 4 łyżki oliwy
    • 1 łyżeczka maggi
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżeczka cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +4godz. moczenie  ›  Gotowe w: 4godz.15min. 

    1. Śledzie wymoczyć przez 4 godz.
    2. Cebulę drobno posiekać.
    3. Ogórki pokroić w cienkie słupki.
    4. Wymieszać wszystkie składniki na sos.
    5. Warstwami układać śledzie, cebulę i ogórki w salaterce i polać sosem.
    6. Odstawić do lodówki na 12 godzin.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    PawełGawłowicz
    7

     -  20 gru 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis