Kotlety mielone inaczej

    Bardzo smaczne mięsne klopski, które można przyrządzić z dowolnego mięsa - drobiowe, wieprzowe, mieszane, zawsze się udają, a dodatkowo kryją w sobie porcję warzyw i ser feta!


    Zrobione przez 21 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 0,5 kg dowolnego mięsa mielonego
    • 1 czerwona papryka, posiekana
    • 1 por, posiekany
    • 1/4 łyżeczki bazylii
    • 1/4 łyżeczki oregano
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 50 g sera feta, pokruszonego
    • kilka łyżek bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. W misce wymieszać mięso z pokrojonymi warzywami. Dodać przyprawy, jajko i musztardę, i wymieszać na jednolitą masę.
    3. Do masy dodać ser i wymieszać. Formować małe kuleczki i układać na papierze do pieczenia.
    4. Piec przez 15-20 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)