Kotleciki tuńczykowe

    Kotleciki tuńczykowe

    2polubienia
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne, szybkie, a dodatkowo dietetyczne danie - kotlety z tuńczyka podane z brązowym ryżem, sałatą i pomidorem - to mój świetny pomysł na lekki i zdrowy obiad.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 białko
    • 1 serek wiejski light
    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, odsączonego z zalewy
    • 1 korniszon, posiekany
    • 2 łyżki otrąb owsianych
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/4 szklanki ziaren słonecznika
    • 1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu
    • kilka liści zielonej sałaty
    • pomidor pokrojony w plasterki
    • ocet balsamiczny do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Białko roztrzepać, dodać tuńczyka, serek, ogórka i otrzęby. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać na jednolitą masę i uformować kotlety.
    2. Smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu po kilka minut z każdej strony.
    3. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika, dodać ugotowany ryż, wymieszać.
    4. Sałatę wymieszać z pomidorem i skropić octem balsamicznym. Podawać z kotletem i ryżem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis