Tarta szpinakowa

    Tarta szpinakowa

    3polubienia
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Zdrowe, szybkie i pyszne danie, które zawsze smakuje wszystkim domownikom. Na spodzie z ciasta francuskiego, czosnkowy szpinak z fetą. Palce lizać!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 opakowanie mrożonego szpinaku, rozmrożonego
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 mała cebula, posiekana
    • 3-4 ząbki czosnku, posiekane
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    • maggi do smaku
    • 1 opakowanie sera feta, pokruszonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Lekko natłuścić blaszkę.
    2. Rozmrożony szpinak odcisnąć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać szpinak, wymieszać, chwilę poddusić, doprawić do smaku.
    3. Ciasto rozwinąć i wykroić kwadrat około 1 cm większy od rozmiarów blaszki. Przełożyć do blaszki formując wyższe brzegi.
    4. Na ciasto wyłożyć szpinak, posypać fetą.
    5. Piec przez 20-25 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis