Pomidory nadziewane

    Pomidory nadziewane

    5polubień
    35min.


    Zrobione przez 9 osób

    Leciutkie danie, które jest idealne na letnie obiady, w upalny dzień kiedy nie chce nam się gotować. Równie dobre na przystawkę.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 pomidorów
    • 1 opakowanie sera feta
    • 2 kulki mozzarelli
    • kilka oliwek
    • oregano, bazylia i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Z pomidorów odkroić czubki i wydrążyć miąższ.
    3. Sery pokroić w kostkę, a oliwki na małe kawałeczki. Wymieszać razem z miąższem z pomidorów i doprawić bazylią, oregano i pieprzem.
    4. Do pomidorów nakładać farsz. Układać na blaszce. Piec przez około 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    6

    - - 27 lut 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis