Pierwszy wiosenny grill

    Pierwszy wiosenny grill

    Zapisz do ulubionych
    1godz.30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Fantastyczny zestaw mięsny na grill - kotlety, kiełbasy, boczek, kaszanka! Nie wymaga komentarza :) Czekałam całą zimę.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • przyprawa do grilla
    • 1-2 łyżeczki papryki czerwonej w proszku
    • kilka łyżek oliwy
    • 6 ząbków czosnku
    • pieprz do smaku
    • 10 kotletów z karczku
    • 5 lasek kiełbasy
    • 5 kiełbasek drobiowych
    • 10 plastrów boczku
    • 4 cebule
    • 6 kaszanek
    • majeranek i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  +30min. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. W misce wymieszać przyprawę do grilla z papryką, 2 ząbkami czosnku wyciśniętego przez praskę, pieprzem i oliwą. Do powstałej marynaty włożyć kotlety z karczku. Wstawić do lodówki na 30 minut.
    2. Kiełbasę naciąć w kilku miejscach i posypać przyprawą do grilla. Plastry boczku oprószyć przyprawą do grilla.
    3. Cebule pokroić w piórka, czosnek pokroić w plasterki. Kaszankę pokoić na kawałki. Z folii aluminiowej zrobić kieszonki i do każdej włożyć trochę cebuli, czosnku, kawałek kaszanki, oprószyć majerankiem i pieprzem i zawinąć folię.
    4. Mięso, kiełbasy i boczek układać na ruszcie. Piec na rozgrzanym grillu do stopnia wypieczenia wedle upodobania. Kaszanki są gotowe po około 20-25 minutach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis