Pieczona flądra

    Pieczona flądra

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 7 osób

    Flądra dziś na obiad? Wystarczy oprószyć gotową przyprawą do ryb, skropić cytryną i upiec w piekarniku lub na grillu.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 800 g flądry
    • 1/2 cytryny
    • przyprawa do ryb do smaku
    • 1/4 szklanki oleju

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Pikarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C.
    2. Flądrę oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić cytryną i oprószyć przyprawą.
    3. Rybę przełożyć na blachę posmarowaną olejem. Piec przez około 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis