Zaloguj się Zarejestruj się

Pieczona flądra

Flądra dziś na obiad? Wystarczy oprószyć gotową przyprawą do ryb, skropić cytryną i upiec w piekarniku lub na grillu.

Lilla Mazowieckie, Polska

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 800 g flądry
  • 1/2 cytryny
  • przyprawa do ryb do smaku
  • 1/4 szklanki oleju

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

  1. Pikarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C.
  2. Flądrę oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić cytryną i oprószyć przyprawą.
  3. Rybę przełożyć na blachę posmarowaną olejem. Piec przez około 30 minut.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie