Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką

    Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Moja ulubiona sałatka jako dodatek do obiadu. Sos właściwie można sobie wybrać wedle upodobania. Zawsze pycha!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 kapusty pekińskiej
    • 1 czerwona papryka
    • 3 ogórki gruntowe
    • 2 pomidory
    • 1 pęczek koperku
    • 1 opakowanie sosu ziołowo-koperkowego Knorra
    • 1/2 szklanki oleju
    • 2 łyżki wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Kapustę drobno poszatkować. Paprykę, ogórki i pomidory pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać.
    2. Wszystkie warzywa wymieszać w misce.
    3. Olej połączyć z wodą, dodać sos Knorra i dobrze wymieszać.
    4. Sosem polać sałatkę i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis