Przecier z papryki

    (2)

    Pyszny przecier, podobny do węgierskiego Ajvar. Świetnie smakuje na kanapkę, jako dodatek do wędlin albo do mięs. Mój ulubiony sposób na paprykę na zimę!!!

    apfel

    Podkarpackie, Polska
    Zrobione przez 25 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 10 słoików 0,3 l

    • 2 kg dojrzałej czerwonej papryki
    • 1 kg cebuli, obranej
    • 1 szklanka oleju
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1/2 szklanki octu
    • 1 małe opakowanie czerwonej wegety

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Paprykę pokroić, oczyścić z nasion. Cebulę grubo pokroić. Przepuścić paprykę i cebulę przez maszynkę do mięsa.
    2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować przez około 20 minut.
    3. Przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis