Przecier z papryki

    Przecier z papryki

    4polubienia
    55min.


    Zrobione przez 20 osób

    Pyszny przecier, podobny do węgierskiego Ajvar. Świetnie smakuje na kanapkę, jako dodatek do wędlin albo do mięs. Mój ulubiony sposób na paprykę na zimę!!!

    apfel Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 10 słoików 0,3 l

    • 2 kg dojrzałej czerwonej papryki
    • 1 kg cebuli, obranej
    • 1 szklanka oleju
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1/2 szklanki octu
    • 1 małe opakowanie czerwonej wegety

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Paprykę pokroić, oczyścić z nasion. Cebulę grubo pokroić. Przepuścić paprykę i cebulę przez maszynkę do mięsa.
    2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować przez około 20 minut.
    3. Przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis