Pizza owocowa

    Pizza owocowa

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 218 osób

    To smaczny spód z ciasta jak na ciasteczka z kremowym nadzieniem, które są podstawą dla dowolnie dobranych owoców pokrojonych w plasterki. Spróbuj plasterków kiwi i mango, ułożonych na przemian z różnokolorowymi winogronami!

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 1 opakowanie (500 g) gotowego ciasta na ciasteczka cukrowe
    • 1 słoik (200 g) kremu marshmallow
    • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
    2. Na niewysmarowanej tłuszczem średniej blasze do pieczenia, rozłożyć jedną warstwę gotowego ciasta na ciasteczka cukrowe na grubość ok. 0,5 cm. Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut, lub do czasu gdy krawędzie będą lekko rumiane i środek nie będzie już miękki.
    3. W średniej misce wymieszać krem z marshmallow z serkiem. Rozsmarować mieszaninę na upieczonym spodzie. Przed podaniem chłodzić w lodówce.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis