Pstrąg w przyprawach

    Pstrąg w przyprawach

    4polubienia
    1godz.25min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Bardzo aromatyczny i smaczny pstrąg, którego można przyrządzić zarówno na grillu, jak i w piekarniku.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 700 g filetu z pstrąga
    • 1 szczypta suszonego koperku
    • 1 szczypta suszonego pora
    • 1 szczypta suszonego tymianku
    • 1 szczypta suszonej pietruszki
    • 1 szczypta suszonego szczypiorku
    • 1 szczypta soli
    • 1 szczypta cukru
    • 1/3 cytryny
    • 3 łyżki oleju rzepakowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Świeży filet umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć przyprawami, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na godzinę.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C.
    3. Rybę przełożyć na blaszkę polać olejem i piec przez około 20 minut. Po 10 minutach można rybę podlać wodą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis