Sos chrzanowy na gorąco

    Sos chrzanowy na gorąco

    5polubień
    7min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczny sos, który podkreśli smak dań mięsnych. Można dodać świeżo starty chrzan, albo taki ze słoiczka.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżeczka margaryny mlecznej
    • 1 łyżeczka chrzanu
    • 3 łyżki kwaśnej śmietany
    • 1/2 łyżeczki octu
    • sól i cukier do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 7min. 

    1. Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać chrzan i wymieszać.
    2. Dodać śmietanę i ocet, wymieszać. Doprawić solą i cukrem, podgrzać, ale nie gotować.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis