Pikantny dip krabowy

    (58)

    Doskonała przekąska na imprezy. Wszyscy ją lubią. Podawać z krakersami, chipsami, lub z chipsami tortilla.


    Zrobione przez 53 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 6 łyżek serka śmietankowego
    • 120 ml (1/2 szklanki) majonezu
    • 215 g mięsa z kraba w puszce, odsączonego
    • 4 łyżki drobno posiekanej cebuli
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki ostrego sosu chili

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
    2. Zmiksować serek z majonezem na gładką masę. Dodać mięso z kraba, cebulę, sok z cytryny i sos Tabasco. Wyłożyć mieszaninę łyżeczką do małego naczynia żaroodpornego, które zostało spryskane tłuszczem w sprayu.
    3. Piec w temperaturze 175°C przez 20 minut lub do momentu kiedy na sosie pojawią się bąbelki. Podawać z krakersami, chipsami, lub z chipsami tortilla. Można użyć świeżego mięsa z kraba zamiast konserwowego.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (58)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (9)