Pikantne skrzydełka Buffalo

    Pikantne skrzydełka Buffalo

    5polubień
    25min.


    Zrobione przez 371 osób

    Niech wasze podniebienia odlecą na ognistych skrzydłach - łatwe, pikantne skrzydełka Buffalo!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 l oleju roślinnego do głębokiego smażenia
    • 24 skrzydełka z kurczaka (odciąć końcówki i przeciąć skrzydełka na pół w zgięciu)
    • 4 łyżki masła
    • 1 łyżka octu
    • 5 łyżek ostrego sosu chili
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużej patelni lub frytownicy rozgrzać olej do temperatury 190°C. Smażyć skrzydełka kurczaka w oleju około 10 minut. Wyjąć skrzydełka z patelni lub frytownicy i odsączyć na papierowym ręczniku.
    2. Na dużej patelni roztopić masło. Dodać ocet i ostry sos. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać usmażone skrzydełka kurczaka i mieszać, podsmażając na małym ogniu, by się dobrze pokryły przyprawami. Im dłużej skrzydełka będą w sosie, tym będą ostrzejsze. Podawać ciepłe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis