Liście winogron w solance

    Liście winogron w solance

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Dobry sposób na przygotowanie liści winogron, które później można używać do zawijania małych gołąbków z mięsnym lub dowolnym farszem.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 słoik

    • 60 dużych liści winogron
    • 1 łyżeczka soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Liście winogron umyć, odsączyć, odciąć ogonki. Podzielić na 6 części układając stosiki.
    2. Wyparzyć słoik. Każdą kupkę liści zwinąć w ciasny rulonik. Ułożyć pionowo w słoiku.
    3. Zagotować 1/2 litra wody z solą. Zalać liście tak, aby były przykryte. Słoik lekko zakręcić i wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować przez około 15 minut. Słoik wyjąć i dokręcić zakrętkę. Odstawić do przestygnięcia.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis