Dorsz grillowany

    Dorsz grillowany

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszny przepis na rybę na rodzinny obiad. Dobrze wychodzi tu dorsz, mintaj, morszczuk. Najlepiej smakuje ze świeżą sałatką.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 750 g filetów z dorsza
    • 1 łyżka musztardy
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • sól do smaku
    • sok z cytryny
    • zioła do smaku (bazylia, estragon, tymianek)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rybę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na porcje.
    2. Musztardę wymieszać z oliwą, solą i sokiem z cytryny, utrzeć na jednolitą masę i pędzelkiem posmarować rybę. Posypać ziołami z obu stron i odstawić na 15 minut.
    3. Rybę piec na rozgrzanym ruszcie przez 5 minut z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis