Zaloguj się Zarejestruj się

Dorsz grillowany

Pyszny przepis na rybę na rodzinny obiad. Dobrze wychodzi tu dorsz, mintaj, morszczuk. Najlepiej smakuje ze świeżą sałatką.

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 750 g filetów z dorsza
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • sok z cytryny
  • zioła do smaku (bazylia, estragon, tymianek)

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 30min. 

  1. Rybę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na porcje.
  2. Musztardę wymieszać z oliwą, solą i sokiem z cytryny, utrzeć na jednolitą masę i pędzelkiem posmarować rybę. Posypać ziołami z obu stron i odstawić na 15 minut.
  3. Rybę piec na rozgrzanym ruszcie przez 5 minut z każdej strony.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie