Szczupakowe kule

    Szczupakowe kule

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczny i efektowny sposób na podanie ryby na przystawkę lub danie główne. Wymaga trochę pracy ale efekt jest wart zachodu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 świeży szczupak
    • 2 marchewki
    • 2 cebule
    • 2 pietruszki
    • 1/4 selera
    • 1 ziemniak
    • 2 bułki, namoczone i odciśnięte
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Wypatroszoną rybę ugotować w osolonej wodzie.
    2. Warzywa obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać bułki i natkę pietruszki, wymieszać.
    3. Rybę obrać ze skóry i ości, przemielić przez maszynkę i wymieszać z warzywami. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Z masy formować kulki i smażyć ze wszystkich stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis