Pieczona polędwica z suszonymi śliwkami

    Pieczona polędwica z suszonymi śliwkami

    2polubienia
    1godz.35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pieczeń wieprzowa na każdą okazję. Bardzo lubię połączenie mięsa i suszonych śliwek, a tu jeszcze dodatek sera żółtego.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 800 g polędwicy wieprzowej
    • przyprawa do mięsa wieprzowego
    • sól i pieprz do smaku
    • 10 suszonych śliwek
    • 3-4 plasterki sera żółtego
    • 1 łyżka oleju

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.20min.  ›  Gotowe w: 1godz.35min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Polędwicę rozkroić na płat (żeby przypominała placek na roladę). Oprószyć przyprawami.
    3. Na mięsie równomiernie rozłożyć suszone śliwki i przykryć plasterkami sera.
    4. Mięso zwinąć w roladę, zabezpieczyć nitką lub wykałaczkami. Posmarować olejem i oprószyć przyprawą.
    5. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 80 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis