Placki z kabaczków

    Placki z kabaczków

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 36 osób

    Jedne z moich ulubionych placków warzywnych. Dużo lżejsze od ziemniaczanych a bardzo smaczne. Najlepsze ze śmietaną.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duży kabaczek
    • 1 cebula
    • 1 jajko
    • sól i pieprz do smaku
    • 4-5 łyżek mąki
    • olej do smażenia
    • śmietana do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kabaczek obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
    2. Cebulę obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z jajkami, przyprawami, mąką i kabaczkiem.
    3. Na patelni rozgrzać olej, nakładać placki i smażyć na rumiano z obu stron.
    4. Podawać ze śmietaną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis