Schab z chrzanem

    Schab z chrzanem

    1polubienie
    2godz.20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Dobry przepis na smaczny schab, nie tylko na świąteczne okazje. Plastry schabu nadziewane białym serem z chrzanem zastygnięte w galatecie. Można podawać ozdobione pomidorem, ogórkiem i sałatą.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg schabu bez kości
    • 100 g chrzanu
    • 250 g sera białego
    • sól i pieprz do smaku
    • 4-5 łyżek żelatyny na 1 litr wywaru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  +1godz. tężenie  ›  Gotowe w: 2godz.20min. 

    1. Mięso ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości.
    2. Wyjąć z garnka, pokroić w plastry o grubości około 2 cm. Każdy plaster naciąć w połowie, żeby utworzyła się kieszonka.
    3. Chrzan wymieszać z twarogiem, doprawić solą i pieprzem. Nakładać w nacięcia w schabie. Układać w głębokim półmisku.
    4. Żelatynę rozpuścić w 1/2 litra wywaru po gotowaniu mięsa, zagotować i zalać nafaszerowany schab. Można ozdobić pomidorem i ogórkiem. Wstawić do lodówki do stężenia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis