Marynowane cebulki

    Marynowane cebulki

    2polubienia
    1dzień40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Czy robiliście kiedykolwiek przetwory z cebuli? Koniecznie spróbujcie ten nietypowy przepis na marynowane cebule.

    Składniki
    ilość sztuk: 3 słoiki

    • 1,5 kg małych cebulek
    • 1 litr wody
    • 3 łyżki soli
    • kilka gałązek koperku
    • kilka ziaren pieprzu
    • estragon
    • Zalewa
    • 1 litr wody
    • 1/3 szklanki octu 10%
    • 1 łyżka cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +1dzień odstawienie  ›  Gotowe w: 1dzień40min. 

    1. Cebule obrać i obgotować w mocno osolonej wodzie do średniej miękkości. Odcedzić i włożyć do zimnej osolonej wody (z 1 łyżką soli). Odstawić na 1 dobę.
    2. Po tym czasie cebulki opłukać zimną wodą i włożyć je do słoiczków. Dodać koperek, pieprz i estargon.
    3. Zagotować składniki na zalewę i wlać do słoiczków z cebulą. Zakręcić szczelnie i odstawić w chłodne miejsce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis