Pasztet sojowo-pieczarkowy

    Pasztet sojowo-pieczarkowy

    3polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Szybki sposób na domowy, zdrowy i bardzo smaczny dodatek do chleba. Pasztet z kotletów sojowych i pieczarek. Polecam!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 10 kotletów sojowych
    • 2 szklanki wody
    • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    • 2 łyżeczki suszonego tymianku
    • 1 łyżeczka sosu sojowego
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
    • 1 cebula, posiekana
    • 5 dużych pieczarek, pokrojonych w plasterki
    • 1/2 szklanki płatków owsianych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Kotlety zalać wodą, dodać przyprawy i gotować, aż woda się wchłonie.
    2. Kotlety zalać olejem, dodać cebulę i pieczarki i smażyć cały czas mieszając. Odstawić do przestudzenia, a następnie zmiksować z płatkami owsianymi.
    3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Natłuścić foremkę.
    4. Masę przełożyć do foremki i piec przez 25 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis