Pasztet sojowo-paprykowy

    Pasztet sojowo-paprykowy

    2polubienia
    55min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczny wegetariański pasztet na bazie gotowych kotletów sojowych z dodatkiem płatków owsianych, doprawiony aromatycznymi ziołami.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 10 suchych kotletów sojowych
    • 2 szklanki wody
    • 1 łyżka suszonego majeranku
    • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    • 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
    • 1 łyżeczka mielonego kminku
    • 5 jagód jałowca
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
    • 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
    • 1/2 szklanki płatków owsianych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Kotlety sojowe zalać wodą w woku, dodać wszystkie przyprawy i gotować, aż wchłoną wodę.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Foremkę natłuścić i wysypać bułką tartą.
    3. Kotlety zalać olejem, dodać paprykę i smażyć przez 5-10 minut, cały czas mieszając.
    4. Dodać płatki i całość zmiksować.
    5. Masę wyłożyć do przygotowanej formy i piec przez 25 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis